Werkwijze

Wij zijn er voor je

Wij zijn er voor je

Niet alles gaat van een leien dakje en misschien loop je tegen dingen aan die je liever anders zou zien. Wie weet is je studie vastgelopen, zit je vooral binnenshuis in je eigen wereldje of kamp je met (onvoorspelbare) paniek-, angst- of depressieaanvallen. Wat er ook gaande is: je bent niet gelukkig met je leven en wilt dat veranderen, maar in je eentje lukt het niet. Gelukkig hóeft dat ook niet, want GOING is er voor jou.

Ons aanbod past niet bij alle hulpvragen, zo stellen wij bij de volgende voorliggende problemen een contra-indicatie. Wanneer er sprake is van veiligheid voor jou zelf (suicidaliteit), voor anderen of wanneer er sprake is van een ernstige verslaving. 

Stap voor stap

Stap voor stap

Elke lange reis begint met de eerste stap en beetje bij beetje kom je dichter bij je doel. Zo werkt GOING ook: de eerste stap is contact leggen en vanuit dat startpunt werken we verder. Je bent welkom om eens in de werkplaats rond te kijken om te zien wat je ervan vindt. Durf je dat niet, dan kunnen we ook bij jou komen om kennis te maken. We maken samen een plan van aanpak met haalbare doelen, waarbij jij bepaalt hoe snel we gaan. En van begin tot eind heb je 1 contactpersoon bij wie je altijd terecht kunt.

Actief

Actief

Bij GOING houden we niet van tegenover elkaar op een stoeltje zitten en dat je daarna je mag vertellen hoe je je voelt. We zijn meer van het actief bezig zijn in de Jongerenwerkplaats of in de sportschool. In onze jongerenwerkplaats leer je basisvaardigheden in de hout en metaalbewerking, daarnaast vinden we het leuk als we projecten oppakken waar jij gemotiveerd van raakt, denk bijvoorbeeld aan het opknappen van een bootje of een brommer. In de sportschool leren we jou de fijne kneepjes van het fitnessen waardoor jij jezelf sterker kan maken en weerbaarder. Kickboksen en boksen doen we ook maar al te graag, dit werkt erg goed tegen angstproblemen en bij het vergroten van het zelfvertrouwen. 

Natuurlijk hoort praten ook bij het proces, maar dat doen we tussendoor en wanneer jij er klaar voor bent. Verder steek je vooral zelf de handen uit de mouwen. Je leert voor jezelf opkomen, omgaan met dingen waar je tegenaan loopt of je bent gewoon in een ontspannen sfeer lekker bezig iets te maken of doen. 

Een baan!

Een baan!

Wist je dat we zelfs een pilot hebben waarbij je kunt leren metaalbewerker te worden en er ook een baan aan over kunt houden? In onze werkplaats leren we je de kneepjes van het vak en als je er klaar voor bent, kun je diploma's en deelcertificaten halen waardoor je sneller werk krijgt.

De eerste stap naar verandering

De eerste stap naar verandering

Kom met ons in beweging! GOING is er voor jou van begin tot eind, als alles goed gaat en ook als het even niet zo lekker loopt. Want veranderen is soms best lastig, maar wij weten dat je het kunt.

Klachten, regels en privacy

Klachten, regels en privacy

Weer in beweging

Weer in beweging

Zit jouw zoon of dochter op het moment niet lekker in z'n vel en is hij of zij sociaal en/of maatschappelijk vastgelopen? GOING helpt om kwetsbare jongeren weer in beweging te brengen in een tempo dat deze aankan. Hierbij gaan we graag het gesprek aan met ouders, school, en/of andere hulpverleners om ervoor te zorgen dat we de juiste dingen doen.

Hoe we werken

Hoe we werken

Tijdens het hele hulpverleningsproces staat je kind centraal: van zijn of haar interesses en talenten tot de begeleiding van de hulpvraag en problemen die zich voordoen. We staan vanaf de eerste kennismaking klaar met hulp, zowel passief door het gesprek aan te gaan, als actief in de sportschool of in onze jongerenwerkplaats. Periodieke evaluaties zijn een standaard onderdeel van de hulp (hiervoor hebben we een toestemmingsverklaring van jou nodig) en we stoppen pas met onze begeleiding als de jongere zelfstandig verder kan. Bij interesse gaan we zelfs een stap verder en helpen we om een baan te krijgen in de maakindustrie. Dat laatste is mogelijk door de werkervaring die hij of zij opdoet in onze werkplaats, door het halen van diploma's/deelcertificaten en stagelopen bij een van onze connecties in de metaalindustrie.

Minder praten, meer doen

Minder praten, meer doen

GOING is geen hulpverleningsorganisatie zoals zoveel andere waar iemand op een stoeltje zit en ter plekke mag vertellen hoe hij of zij zich voelt. In plaats daarvan ontstaan gesprekken op natuurlijke wijze na het opbouwen van een (vertrouwens)band. Want praten doe je pas als je eraan toe bent. Ondertussen staan de deuren van onze jongerenwerkplaats open om creativiteit de vrije loop te geven. De werkplaats is overigens niet een plek om ‘zomaar wat te knutselen', maar een plek waar we serieuze vaardigheden aanleren die de jongere mogelijk later kan gebruiken bij het vinden van een baan in de maakindustrie. Ook de sportschool speelt een grote rol, want een sterk lichaam is een sterke geest. Afhankelijk van de interesses, richten we ons op (kick)boksen, krachttraining, weerbaarheids- en assertiviteitstraining of gewoon lekker bezig zijn. Zo werken we samen aan een duurzame leefstijlverandering.

Persoonlijk maattraject

Persoonlijk maattraject

Niet iedereen ontwikkelt zich even snel en de ene persoon heeft meer tijd nodig dan de andere om bij hetzelfde eindpunt aan te komen. Maar iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en stapt het traject in op de plek die voor hem of haar het beste is. Of je kind nu hooggevoelig is, ADHD of autisme heeft of dat bijvoorbeeld angst-, agressie- of paniekproblemen meespelen. Daarom werken wij met maattrajecten in een veilige, kleine en overzichtelijke omgeving. We vinden het belangrijk om naast de jongere te staan en oprecht betrokken te zijn.

Organisatie

Organisatie

GOING is opgericht in 2020 met de ambitie om (dreigende) thuiszitters weer een perspectief te geven en maatschappelijke uitval te voorkomen. Mark is SKJ geregistreerd jeugdhulpverlener en heeft een achtergrond in het begeleiden van jeugd. Frits is ondernemer in de metaalindustrie en is zijn loopbaan begonnen als Aardrijkskunde leraar. Onze gezamenlijke ambitie is om ons in te zetten voor een kwetsbare doelgroep, het probleem onder thuiszitters is groeiende, en dat heeft er toe geleid dat we GOING zijn begonnen. 

Klachten, regels en privacy

Klachten, regels en privacy

Hulp bij vastzitten

Hulp bij vastzitten

GOING is een hulpverleningsorganisatie in Noordoost-Friesland die kansen zoekt en creëert voor kwetsbare jongeren die om allerhande redenen niet meer meedoen in de maatschappij, of waarbij maatschappelijk uitval dreigt. Dat kan komen door triggers in huis, op school of ergens anders in de omgeving, maar ook door bijvoorbeeld autisme, ADHD, hoogsensitiviteit, trauma's of paniek-, agressie- of angstproblematiek.

Hoe we werken

Hoe we werken

We werken vanuit de belevingswereld van de jongere, waarbij zijn of haar talenten, mogelijkheden en zorgvraag de rode draad is in het hulpverleningstraject. Hierbij zetten we in op activering en beweging. Dat doen we zowel passief door het gesprek aan te gaan, als actief in onze jongerenwerkplaats en de sportschool. In de werkplaats mogen ze dingen maken van hout en/of metaal en leren ze te werken met verschillende machines. In de sportschool zijn we bezig met bijvoorbeeld (kick)boksen en/of krachttraining, als uitlaatklep voor emoties en frustraties of om te werken aan assertiviteit en weerbaarheid.

Laagdrempelig en kleinschalig

Laagdrempelig en kleinschalig

GOING heeft plek voor maximaal 3 jongeren per dagdeel in de Jongerenwerkplaats en iedereen heeft 1 vast aanspreekpunt tijdens het hele traject. Sporten doen we in groepsverband of individueel. We werken methodisch met o.a. de cirkel van gedragsverandering, een methodiek die uitgaat van een circulair motivatieproces. Daarnaast zijn we bekend met oplossingsgericht werken, empowerment en de presentiebenadering. De Going methodiek is een mix van deze methodieken.

Opleidingen

Opleidingen

Binnen de muren van GOING valt er, naast persoonlijke ontwikkeling, ook een aantal diploma en certificaten te behalen, waaronder:

- Lasdiploma MAG lassen Niveau 1
- Lasdiploma MAG lassen Niveau 2
- Lasdiploma TIG lassen Niveau 1
- Lasdiploma TIG lassen Niveau 2
- VCA Veiligheidscertificaat
- Praktijkverklaring MBO 1

Wat doet GOING?

Wat doet GOING?

GOING helpt (vastgelopen) jongeren om stapsgewijs weer in beweging te komen en zich sociaal en maatschappelijk verder te ontwikkelen. Dit doen we met persoonlijke begeleiding door ervaren hulpverleners op onze Jongerenwerkplaats en binnen de sportschool. Daarnaast hebben we een pilotproject waarmee we geïnteresseerde jongeren helpen een baan te verwerven in de maakindustrie.

Voor wie is GOING?

Voor wie is GOING?

GOING is er voor thuiszittende jongeren van 12 t/m 25 jaar die ontevreden zijn over hun huidige situatie, maar hulp nodig hebben om dat te veranderen. Wij zijn oprecht betrokken bij ‘onze’ jongeren en bieden een aanbod op maat waarbij we geen diagnose en beperkingen zien, maar mogelijkheden en talenten. Want iedereen heeft kwaliteiten en voor iedereen is er een plek in de maatschappij.