Organisatie

Wie zijn wij 

GOING is een nieuwe, frisse organisatie opgericht door ons, Frits en Mark de Jager. Als vader en zoon hadden we jarenlang de ambitie om vastgelopen jongeren die maatschappelijk aan de zijlijn staan weer in beweging te brengen. In 2020 kwam deze ambitie tot leven onder de naam GOING: een platte, laagdrempelige organisatie die werkt vanuit de belevingswereld van de jongere en zijn of haar eigen talenten en interesses. We zijn erg kleinschalig, want we begeleiden maximaal 8 jongeren tegelijkertijd. Iedereen heeft tijdens het hele traject maar 1 aanspreekpunt.
 

Actieve hulpverlening

Vanuit de gedachte ‘minder praten en meer doen’ werken we letterlijk en figuurlijk aan de zorgvraag. Zo zijn we heel actief bezig, o.a. in onze jongerenwerkplaats waar de jongere praktisch aan de slag gaat met hout en/of metaal. Maar ook sport (bijvoorbeeld krachtsport of boksen) speelt een grote rol, de ene keer als uitlaatklep, een andere keer in het kader van bijvoorbeeld weerbaarheidstraining.
 

Ervaring en opleiding

Frits heeft een aantal jaren gewerkt als docent aardrijkskunde, economie en maatschappijleer op een middelbare school, maar richtte zich daarna volledig op zijn werk als directeur-eigenaar van een metaalverwerkingsbedrijf in Dokkum. Mark haalde na het afronden van de havo in het bedrijf van zijn vader z'n diploma TIG lassen en switchte na 3 jaar in het metaal naar het sociale vlak, waar hij zijn bachelor Social Work haalde. Ook deed hij de cursus Boksend Opvoeden en is hij gecertificeerd fitnesstrainer (level 1 en 2).
 

Een baan

Met diploma's en (werk)ervaring in zowel de hulpverlening als het bedrijfsleven, hebben we een combinatie te pakken waarbij we niet alleen het hele zorgtraject van a tot z persoonlijk begeleiden, maar ‘onze’ jongeren ook echt wat leren. Want in de werkplaats knutselen we niet zomaar wat, maar combineren we individuele hulpverlening op maat met het daadwerkelijk aanleren van nuttige vaardigheden. En omdat we echte ‘metaaljongens’ zijn met veel connecties, bieden we zelfs opleidingstrajecten aan, zodat dat de jongere bij interesse later als werknemer aan de slag kan in de maakindustrie.
 

Uitgebreid netwerk

We hebben veel connecties in het netwerk van de zorg, maakindustrie, onderwijs en overheidsinstanties. Dit is de kracht van GOING, want we leveren kennis en competenties in zowel de jeugdhulpverlening, als onderwijs, techniek en sport. En dat alles in een intergrale aanpak waarbij 1 persoon de jongere begeleidt, van het thuiszitten tot sporten, de jongerenwerkplaats en het al dan niet begeleiden naar een baan in de maakindustrie.
Mark de Jager

Begeleiding

Mark de Jager

Frits de Jager

Beleid

Frits de Jager

Contact ons.

Vul het onderstaande formulier in en neem vrijblijvend contact met ons op.